Sote-yhdistykset kumppaniksi

Mikkelin keskussairaalassa vietettiin järjestömessupäivää lokakuun alussa. Paikalla oli 32 sote - ja hyteyhdistystä sekä runsaslukuinen joukko messuvieraita.

Essoten alueen sosiaali- ja terveysyhdistykset esittelivät toimintaansa Mikkelin keskussairaalan auditoriossa 1.10. järjestetyillä Sote -yhdistykset kumppaniksi järjestömessuilla. Tapahtuman tavoitteena oli saada järjestötoimijoiden hyte -toiminta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten ja kuntalaisten tietoisuuteen ammattilaisten työn ja potilaan hoitopolun tueksi.  Paikalla olikin 32 paikallista yhdistystä kertomassa siitä, minkälaista tukea heillä on tarjolla sairastuneelle. Runsaslukuinen kävijämäärä tutustui näytteilleasettajien tarjoamaan infoon ja sai mukaansa myös materiaaleja.

Päivän aikana kuultiin neljä mielenkiintoista asiantuntijaluentoa. Tilaisuuden avasivat kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen ja SOSTE ry: johtaja Anne Knaapi.  Kortelainen toivotti järjestöväen tervetulleeksi ja avasi näkemystä järjestöjen roolista hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Hän näki tärkeänä, että järjestöjen mahdollisuudet tuottaa palveluita turvataan. Knaapi avasi järjestöjen merkitystä muuttuvassa yhteiskunnassa. Etelä-Savon alueella on 356 sotejärjestöä, joiden osaamispotentiaalia voisi hyödyntää paremmin. Knaapin esitykseen pääset tästä. 

Tyypin 2 Diabeteksestä ja komplikaatioiden ehkäisystä kertoi koulutusylilääkäri Ville Miettinen, mukana myös Diabetesliiton järjestösuunnittelija Terhi Kvick. Neurologisen potilaan hoidosta ja aivoterveyden edistämisestä kuultiin ylilääkäri Ilkka Tarvaisen ”herättävä” luento. Paikalla olivat esittäytymässä myös Parkinsonliitto ry:n Annukka Tuovinen, Neuroliitto ry:n Sari Raitakari, Epilepsialiitto ry:n Anu Hämäläinen ja Aivoliitto ry:n Johannes Hietala. Ylilääkäri Riikka Juhakoski luennoi aiheesta Tuki- ja liikuntaelinvaivat osana elämää, samasta teemasta jatkoi Mikkelin Seudun Selkäyhdistys ry:n Leena Kämppi.

Päivä oli järjestäjien näkökulmasta kokonaisuutenaan onnistunut ja saatu palaute tuki tätä ajatusta. Saatujen palautteiden pohjalta tapahtuma koettiin tarpeelliseksi ja sille toivottiin jatkoa.

”Kiitos, kun saatiin olla mukana, tärkeää tuoda yhdistystämme esille.”

(yhdistystoimijan palaute)

SOTE-YHDISTYKSET KUMPPANIKSI JÄRJESTÖMESSUT järjestettiin yhteistyössä Esteryn hankkeiden ja Essoten kesken.

Järjestö 2.0 Etelä-Savo -hanke Anita Hahl-Weckström ja Tuula Narvola

OLKA®-hanke Anu Kukkola ja Mari Karjalainen

Essote Tuula Taivalantti ja Eeva Häkkinen

  • Julkaistu 25.10.2019


25 loka

Sote-yhdistykset kumppaniksi

Mikkelin keskussairaalassa vietettiin järjestömessupäivää lokakuun alussa. Paikalla oli 32 sote - ja hyteyhdistystä sekä runsaslukuinen joukko messuvieraita. Lue lisää

10 loka

Etelä-Savossa on nyt järjestöneuvottelukunta

Etelä-Savon järjestöneuvottelukunta kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa 3.10.19. Tässä järjestäytymiskokouksessa puheenjohtajaksi valittiin Markku Turkia Mikkelistä ja varapuheenjohtajaksi Sirpa Kolistaja Savonlinnasta. Lue lisää