Ajankohtaista juuri nyt:

Nuorten maakunnallinen vaikuttajaryhmä starttaa Etelä-Savossa

Etelä-Savon nuorille avautuu alkuvuodesta uudenlainen mahdollisuus vaikuttaa kotimaakunnan asioihin, kun nuorten maakunnallisen vaikuttajaryhmän toiminta käynnistyy.

Ryhmä koostuu kuntien nuorisovaltuustojen tai vastaavien vaikuttajaryhmien edustajista. Lisäksi mukaan nimetään yhdeksän jäsentä näiden ryhmien ulkopuolelta.

Niin sanotuille vapaille paikoille voi ilmoittautua kuka tahansa eteläsavolainen 13–25-vuotias nuori lähettämällä kirjallinen hakemus osoitteeseen terhi.venalainen@esavo.fi tai toimittamalla hakemus nuorten maakuntapäivään 18.2. klo 18 mennessä.

Hakemuksesta pitää käydä ilmi nimi, yhteystiedot, ikä, kotikunta ja perustelut sille, miksi haluaa mukaan maakunnalliseen vaikuttajaryhmään. Mikäli kiinnostuneita tulee enemmän kuin yhdeksän, tekevät kuntien nuorisovaltuustoista nimetyt jäsenet valinnat nimettömänä käsiteltävien hakemusten perusteella.

Jokainen nuori on asiantuntija!

Hei nuori, haluatko tavata uusia ihmisiä ja vaikuttaa?

Etelä-Savon nuoret vaikuttajat järjestää kaikille nuorille avoimia vaikuttajatapaamisia noin 6 kertaa vuodessa. Tapaamisten paikka vaihtelee kunnissa ympäri Etelä-Savoa. Tarvittaessa asioita on mahdollisuus kommentoida etänä nuorten omassa WhatsApp-ryhmässä. Tapaamisiin voit tulla vain kerran tai vaikka joka kerta.

Tapaamisten teemat vaihtelevat, mutta kaikki ovat aina tervetulleita, ja joka kerta teemme jotakin konkreettista nuorten äänen esille saamiseksi. Maakuntahallinnon uudistuksessa nuorten ääntä tullaan kuulemaan entistä paremmin, ja Etelä-Savoon perustetaan nuorten nimetty vaikuttajaryhmä. Nimetyn ryhmän lisäksi halutaan saada mahdollisimman monen eri elämäntilanteessa olevan nuoren ääni kuuluviin.

Lähde mukaan toimintaan! Ota yhteyttä Terhiin p. 040 655 9793 (myös WhatsApp) tai terhi.venalainen@esavo.fi

Toimitko nuorten parissa jossain päin maakuntaa?

Etelä-Savon nuoret vaikuttajat -verkosto kasvaa! Vahvistamme osallisuutta, ja järjestämme joka toinen kuukausi avoimet tapaamiset nuorille – mukana voi olla yhden kerran tai niin paljon kuin hyvältä tuntuu. Haluamme valjastaa myös sinut ja sinun nuorten verkostosi mukaan yhteiseen vaikuttajatoimintaan. Ota yhteyttä osallisuuskoordinaattori Terhi Venäläiseen, p. 040 655 9793 tai terhi.venalainen@esavo.fi

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan siihen, miten nuorten ääni huomioidaan uudessa Etelä-Savon maakunnassa!

siksak-kuvio.

Nuorten maakuntapäivä 18.2.2019

Katso ohjelma tästä

Ilmoittaudu mukaan tästä:
https://www.lyyti.in/nuorten_maakuntapaiva2019

Etelä-Savon nuorten terveisiä päättäjille

Miksi ympäristö on nuorille tärkeä?

Katso myös tämä video: https://splice.gopro.com/v?id=qYJgz5

Etelä-Savon nuorten vaikuttajien verkosto: Maakunnallinen vaikuttajaryhmä esim. nuorisovaltuusto, Nuokkarinuoret, Ohjaamonuoret, Vaikuttamisesta kiinnostunut, Järjestöjen aktiivinuoret, Kuntien nuorisovaltuustot, Somen kautta osallistuvat nuoret, Työpajanuoret, Kaverin mukana tullut, Lasten-/koulukotien nuoret, Oppilaitosten oppilaskunnat.

Tiesitkö?

Maakuntalain mukaan maakuntahallituksen on asetettava nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi maakunnallinen nuorisovaltuusto tai vastaava nuorten vaikuttajaryhmä. Lakiluonnoksen mukaan kustakin kunnan nuorisovaltuustosta tulee olla vähintään yksi edustaja. Muilta osin kokoonpano, jäsenmäärä, toimikausi ja tehtävät ovat maakunnan päätettävissä.

Nuorisovaltuustoon voidaan siis nimetä jäseniä, jotka eivät kuulu kunnallisiin nuorisvaltuustoihin. Maakunnallisen nuorisovaltuuston lisäksi tarvitaan monipuolisesti muita kuulemis- ja osallistumisväyliä nuorille, jotta voidaan taata aidosti demokraattien maakuntahallinto. Erityisen tärkeää on, että saadaan erilaisissa elämäntilanteissa olevien ja haavoittuvassa asemessa olevien nuorten ääni kuuluviin.

Millaista on eteläsavolaisten nuorten elämä?